Poppentheater De Kletskous

De poppenspeler

De poppenspeler, tja, dat ben ik. Ik ben Lucienne Kuperus, geboren in 1964 en woon in Wijk bij Duurstede.

In 1985 studeerde ik af aan de kleuterleidstersopleiding  en heb 11 jaar met veel plezier gewerkt in groep 1 en 2 van de basisschool. Vooral muziek en spel kwamen tijdens mijn lessen veel aan bod. Ook speelde ik vaak poppenkast. De poppenkast had een vaste plek in mijn klas en vrijwel iedere dag speelde ik zelfverzonnen verhaaltjes voor de kinderen. 

De poppenspeler

Met “ De Kletskous” begon ik toen ik in 1996 mijn zoon Mart kreeg en stopte met lesgeven. Na een paar maanden op een roze wolk, begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde weer iets creatiefs doen met en voor kinderen.

POPU

Ik werd deelnemer van het POPU. (Poppenspelers Overleg Provincie Utrecht) Van een poppenspeler kreeg ik een poppenkast die ik heel eenvoudig kon inklappen en in de auto vervoeren.

Van de oude gordijnen van mijn Tante Jannie, maakte ik de ombouw van de kast. Vervolgens begon ik met het zelf maken van poppen en bedacht een verhaaltje (geïnspireerd op het prentenboek: “de Gouden schoenen”)

De Kletskous

Met deze poppenkastvoorstelling begon poppentheater “de Kletskous” (een naam die toen wel goed bij me paste. (nog steeds wel eigenlijk:)) Ik viel met mijn neus in de boter want in 1998 won ik namelijk de “1prijs” bij het poppenspelconcours in Annen (Drenthe) 

Oeps, dat betekende nogal wat. Meteen erkenning! Maar ook een claim op mijn volgende voorstelling. Want ja, met minder voor de dag komen…

Naast het maken en spelen van voorstellingen werk ik af en toe ook nog als invalkracht op de basisscholen in de omgeving van Wijk bij Duurstede. Ik kan het dan niet laten om een voorstelling en mijn gitaar mee te nemen en de kinderen hiermee te verrassen. In 2008 mijn diploma Vakspecialist Muziek gehaald. Twee jaar heb ik muziekles gegeven aan groep 1 t/m 8. Ook deze ervaringen gebruik ik weer in mijn voorstellingen want muziek vind ik belangrijk!

Neem contact met me op als u meer meer informatie wilt over mij en de voorstellingen.

Schuiven naar boven